Tu ce fapta buna faci iarna asta?

Anul trecut scriam despre Marinela, fetita care nu primise in zece ani nici o vizita de la Mosu’, oricare ar fi fost el. Lucrurile s-au mai schimbat intre timp. Nu extrem de mult dar indeajuns incat ea sa nu mai faca parte din categoria copiilor fara Craciun.

Din pacate, anul trecut Marinela nu era singurul copil in situatia asta. Si daca ea a avut norocul unor oameni care sa o ajute, nu acelasi lucru se poate spune despre multi altii.

Pentru acesti copii se desfasoara insa in fiecare an ShoeBox – Cadoul din cutia de pantofi. Oamenii implicati in acest proiect sunt cei care inteleg ca doar pentru ca tu esti multumit cu viata ta nu inseamna ca trebuie sa-i ignori pe cei mai putin fericiti. Sunt oameni care apreciaza o mana intinsa la nevoie si care se grabesc sa o ofere la randul lor. Oameni care stiu ca suntem toti egali indifferent de sansele oferite sau furate de viata. Si o data pe an, in preajma sarbatorilor, acesti oameni freamata, se agita, se aduna si daruiesc.

Este posibil ca darurile sa nu insemne mare lucru pentru cei care le ofera. Dar este posibil ca ele sa faca o diferenta enorma in viata acelui om care le primeste. O cutie cu dulciuri si jucarii poate impresiona un copil cateva zile, dar in acelasi timp poate face fericit un parinte care nu si-a permis sa-i cumpere copilului sau nimic, nici macar cu ocazia Craciunului. O pereche de incaltari noi poate face diferenta dintre o iarna petrecuta in jurul casei si una in care un copil se duce totusi la scoala. Si oricat de neinsemnat ar parea continutul cadoului pentru cel care il ofera, el poate fi ceea ce il va determina pe un viitor adult sa faca la randul sau fapte bune.

Organizarea in cadrul proiectului poate sa para dificila la prima vedere. Cui sa duci cutiile tu, om de rand care n-a scos mai niciodata capul din zona lui de confort? Raspunsul e simplu daca stii sa dai un click pe www.shoebox.ro. Acolo vei gasi o lista de locatii a centrelor de colectare (unde dai peste oameni ca mine si ca tine, care au pe deasupra pregatita si o lista de distributie), sfaturi despre cum sa pregatesti cadoul si cum te poti asigura ca ceea ce donezi tu ajunge intr-adevar la cineva care are nevoie. De altfel, daca vrei, te poti alatura chiar tu procesului de livrare a cadourilor si poti vedea cu ochii tai pe cine si de ce ajuti.

Asa ca ce mai astepti? Intra pe ShoeBox si gaseste cel mai apropiat centru de colectare. Fa Craciunul cuiva mai frumos. Si, mai ales, fa Craciunul tau mai frumos!

About cowish

implicata de multe ori in mai mult decat pot duce. in rest, oama inclinata spre vacisme cu cei care merita.

Posted on decembrie 5, 2015, in Thumbs up! and tagged , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un comentariu