Cartile pe fata!

Am dat astazi peste o pagina de facebook numita “Cartile pe fata”. Initial am crezut ca e vreo misculatie cu teoria conspiratiei care cere demisia intregului Guvern. Apoi am crezut ca e o alta comunitate de oameni obsedati de carti – un fel de Bookaholic sau Goodreads unde fiecare se lauda cu da pe fata ce a citit ultima data. A doua varianta a fost mai aproape de adevar: Cartile pe fata e o comunitate unita de carti si literatura, dar la propriu! Cum la propriu? Adica (iertata fie-mi cacofonia) cu cartea asezata pe/langa fata ta, in poza, pe facebook.

Toata tarasenia a pornit din Cluj (rusinica, stimata capitala!) si a atras deja atentia catorva oameni mai mult sau mai putin cunoscuti. Gen Adi Despot..

Parerea mea e ca e un demers cel putin ciudat. Dar sa fim seriosi.. Cu mii si mii de romani care nu stiu cati de “i” trebuie sa fie la sfarsitul pluralului cuvantului “copil”, poate ca ceva ciudat nu strica. E vorba pana la urma de selfies, facebook si social media. Daca cel putin cinci domnisoare de clasa a zecea care n-au mai rasfoit nimic altceva in afara de “Libertatea” de pe vremea cand le citea bunica lor povesti ajung sa citeasca macar un paragraf cat stau cu nasul in carte pentru poza.. eu zic ca e un inceput!

Felicitari Victor Miron, om frumos cu idei si mai frumoase! Sa-ti creasca idea asta, sa se dezvolte si sa cuprinda toata Romania! 🙂

Reclame

About cowish

implicata de multe ori in mai mult decat pot duce..ca tot romanu'.. in rest, oama inclinata spre vacisme cu cei care merita.

Posted on martie 13, 2014, in Thumbs up! and tagged , , , . Bookmark the permalink. Un comentariu.

  1. Aveau si cei de la Nemira un book club, se intalneau periodic. Nu stiu ce s-a mai intamplat in ultimul timp.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: