Jocul lui Ender

tumblr_mk8d1vkdYW1rri3f0o1_1280Pentru fanii genului SF, titlul ar trebui sa spuna totul. Iar faptul ca in sfarsit apare si ecranizarea cartii ar trebui sa trezeasca valuri de isterie..

Pentru cei care nu stiu cine e Ender si ce se joaca el, n-au auzit de Gandaci si de Flota Internationala, lucrurile stau cam asa.. Andrew Wiggin e un baietel de 6 ani care e selectat de conducatorii lumii sa mearga la scoala de lupta pentru a fi transformat intr-un luptator si conducator veritabil. Cu 70 de ani inainte sa se nasca Andrew, Gandacii, o specie extraterestra, au incercat sa colonizeze Pamantul, fiind impiedicati doar de geniul lui Mazer Rackham, conducatorul flotei de atunci. Acum, intregul Pamant se bazeaza pe Ender, care se joaca fara sa stie ca lupta pentru soarta lumii.

Cartea lui Orson Scott Card, aparuta in 1985, merita de mult un film si vreo 10 remake-uri si-o saga mai ceva ca Lord of the Rings. In schimb, abia la sfarsitul lui 2013 va avea parte de-o ecranizare. Si ceva imi spune ca n-o sa faca prea mare valva, mai ales daca nu ecranizeaza si continuarile (Vorbitor in numele mortilor si Xenocid). De asemenea, zic eu ca va fi extrem de greu de simulat si prezentat in toata splendoarea scoala de lupta din centura de asteroizi, sala de jocuri sau lupta finala. In plus, decizia de a ecraniza in acelasi film si Jocul lui Ender si povestea paralela, Umbra lui Ender, mi se pare destul de riscanta. Vom trai si vom vedea.. Sper insa din suflet ca filmul sa fie genial. Macar ca sa pot da peste bot tuturor prietenilor mei care n-au citit cartea si se uita dubios la mine cand ma surescitez vorbind de filmul ce va sa vina.

Ca sa punem capac, aflati ca o sa fie film cu Harrison Ford. Care, sa fim seriosi, a fost Indiana Jones si Han Solo. TREBUIE sa iasa film bun. Macar pe jumatate la fel de bun pe cat e cartea..

About cowish

implicata de multe ori in mai mult decat pot duce..ca tot romanu'.. in rest, oama inclinata spre vacisme cu cei care merita.

Posted on Aprilie 23, 2013, in Thumbs up! and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: