Lumina lui Flutur

Dupa ce’a aranjat oile feng’shui pe deal, urmasul urmasilor lui Fane Voda a binevoit de s’a cocotat iar in avion, a zburat peste mari si tari si ne’a adus izbavirea. In ajun de Paste, ca’n fiecare an..

Cumva Patriarhia, prin robii lui Dumnezeu Elena si Gheorghe, a adus lumina tocmai de la Ierusalim in toate bisericile din tara. Adica, chiar in toate. Pana la ultimul schit pe care nu’l viziteaza decat caprele negre in creierii muntilor.

Dincolo de costurile unei asemenea actiuni (imense de altfel, si achitate ghici din buzunarele cui), as vrea sa ridice mana cine s’a simtit mai cald, mai satul, mai impacat cu sine stiind ca flacara pe care a dus’o acasa duminica dimineata e copil din copilul din nepotul din urmasul flacarii din Sfantul Mormant. Care batranica cu frica de Dumnezeu insa fara bani de pastile si hrana s’a simtit vindecata macar si pentru o ora? Care bolnav dat afara din spitalul proaspat desfiintat si’a luat patul in spate si’a umblat dupa ce a vazut flacara din flacara sfanta?

Dar e frumos. Unii si’au serbat onomastica pe banii cetateanului de rand (nicidecum ai statului) in avion particular, altii au mers cu barcuta in miez de noapte, facand sa se nasca lumina din mare mai ceva ca Venus a lui Botticelli, iar nea Vasile din catunul X si’a luminat cocioaba cu inca o lumanare, pentru ca electricitatea oricum n’a ajuns la el in sat.

Ce s’a intamplat cu sacrul? De cand e credinta o afacere? Am fost la biserica si vineri si sambata, la aceeasi biserica la care merg de cand sunt mica, inconjurata de aceeasi oameni, si am simtit.. nimic. Era ca si cum stateam confortabil acasa, cu o punga de floricele in brate si ma uitam la un film prost. Nu mai era emotie, nu mai era sentimentul ca apartii de ceva sau cineva.. Era o loc rece, plin de oameni grabiti sa termine programul pe ziua respectiva, sa plece acasa si sa se ghiftuiasca. Eventual, luminand drobul si ouale rosii cu o flacara adusa tocmai de la Ierusalim. Flacara care, ironic, a fost unul dintre motivele pentru care au luat cu un kilogram de miel mai putin anul asta.

Reclame

About cowish

implicata de multe ori in mai mult decat pot duce..ca tot romanu'.. in rest, oama inclinata spre vacisme cu cei care merita.

Posted on aprilie 27, 2011, in Frustrarea mea proprie si personala, So wrong on so many levels and tagged , , , , . Bookmark the permalink. 6 comentarii.

  1. nu-mi vine sa cred. post !!!

  2. Imi place seria asta de frustrari personale… Cred ca totul se trage de la nepasare si ignoranta. Imi dau seama ca totusi nu sunt complet nebun si in lumea mea mica si obscura mai sunt si alte persoane care vad aceleasi lucruri hidoase.Suntem tara din UE cu cel mai mic consum de sapun, si pasta de dinti… sa ajungem sa intelegem noi romanasii concepte complexe precum constitutia, statul, responsabilitatea si chiar solemnitatea, sa intelegi semnificatia oricarui eveniment, e cale de zeci de ani lumina

  3. Mr. V, believe it 😛 The cow’s back. Must be the new haircut 😛

  4. Bogdan, tu ai mare dreptate in ceea ce spui de obicei. Si nu esti singurul care crede treburile alea. Doar ca ceilalti prefera sa’si mentina numarul de neuroni intact. Si nu’i chiar asa rau sa iasa o analiza la rece. Ar trebui sa incerci si tu. 🙂

  5. credinta ar trebui sa fie personala. daca tu te simti in biserica ca si cum ai avea o punga de floricele in fata si ii judeci pe ceilalti pentru lipsa de spiritualitate, poate problema e strict a ta.

  6. ok, credinta e personala, de acord cu tine. dar cand merg la biserica se presupune ca te duci sa imparti cu altii sentimentul asta. ori anul asta, eu numai asta n’am simtit. si nu dau vina pe oameni, care sunt aceeasi de ani si ani ci pe asa’zisii „slujitori ai bisericii” care au avut grija sa faca din asta o afacere profitabila.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: