Blondie undercover 1/2

Fost’am ieri la Tulcea sa curatam tara de gunoaie.. alaturi de cateva zeci de copii carora li s’a promis probabil cate un 10 la muzica sau sport si alte cateva zeci de nene si tanti de la Jandarmerie, Politie si DPIR, carora nu stiu ce li s’a promis (Base nu’i mai vrea langa el, asa ca 25 de procente inapoi sigur nu).

Ca sa ajung la ecologizare, trebuia sa ajung la Tulcea. Ca sa ajung la Tulcea, am luat masina din garaj. Incredibil, dar dupa 2 ani de posesie a minunatei bucati de carton plastifiat pe care scrie “permis de conducere”, am reusit sa plec singura pe european pana’n marea si infricosatoarea metropola de pe malul apei.

Cum nu mai era tata pe scaunul din dreapta care sa alterneze “Franaaaa!!!!” si “Calc’o.” (a se observa diferenta de punctuatie) am invatat cum se merge si cu a cincea dupa un scurt amestec in ciorba de viteze proaspat culese. Si cum pluteam eu pe’un norisor care torcea mai ceva ca motanul meu gadilat sub barbie, iaca si tirul incarcat cu piatra in fata mea, in mijlocul Dealului Somovei. Retezam avant, bagam a doua si urcam taras’grapis din urma lui cu 10 km/h. In alti doi ani promit sa invat sa si depasesc in curbe. 🙂

Ajung la Tulcea. Vai, dar cum sa merg eu pe jos din Vest pana la Bididia? Ntz ntz ntz. Iau masina, merg lejer pe varianta, ma falesc catre mine ca n’am scapat masina la vale la pornirea in rampa de la semafor, gasesc unde sa parchez, opresc, ma dau jos si pornesc a ecologiza cu drag si spor.

Peste 2-3 ore..sa pornesc catre oras. Da. Eu pornesc, masina ba. Bateria plecase pa’pa, cu viteza luminii din farurile mele ramase aprinse. Flacau’ lu’ tata, prins la usa, gaseste mirobolanta solutie de’al suna pe taica’su pentru indrumare. 3 apeluri pierdute in eter. M’a sunat inapoi peste alte 3 ore. Toata baza, deci..

Tot strigand la nevoie pe Elizeului, imi vede ochiul una bucata service parasit in proportie de 80%. In restul de 20 era un nene la vreo 50 de ani care dadea cu ciocanul intr’o Daciuta.

– Nu va suparati, ma ajutati si pe mine cu ceva.. Am uitat farurile aprinse vreo 2 ore si acum mi’a ramas masina fara baterie.. Clip’clip

– Ce masina don’soara?

– Super Nova. Stiti, e chiar aici, la colt. Si nu stiu ce sa’i fac.. Damsel in distress. A stupid one, but still a damsel in distress. Pentru prima data realizez ca daca esti ametit de felul tau, e bine sa fii fata. O privire nevinovata si’o fastaceala mica te scoate din orice. 🙂

– Pai trebuie impinsa.

Ce ma? That’s how the magic works?

Ei, a venit nenea binevoitor, a mai chemat vreo doi sa impinga, am pus si eu umarul si a porniiiiiiit 😀 Multumiri peste multumiri, bla’bla’uri, alea alea..mergea masina. Phew! A trebuit apoi sa ma fatai putin prin oras, consumand a certain amount of gasoline, dar cu sufletul impacat, tahicardie tratata si tensiune revenita la normal.

Restul zilei e fad, in comparatie cu treaba asta. A, bine, am strans vreo 3 tone de gunoaie din padurea de la Bididia. Dar pentru blonda din mine, astea’s futilitati. Farurile si vopseaua de par is baza. Acum stiu de ce vroiam sa fiu blonda in copilarie. Era o refulare a adevaratei mele personalitati. 😛

Reclame

About cowish

implicata de multe ori in mai mult decat pot duce..ca tot romanu'.. in rest, oama inclinata spre vacisme cu cei care merita.

Posted on septembrie 26, 2010, in So wrong on so many levels and tagged , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: