Basescu cel onest si politistii fara de lege

Este ca suna a basm? Pai basm este. Baiul e ca in basmul asta is tare multi zmei si zgripturoaice fara numar, cantitatea de mere de aur e impozitata pana cand Praslea se inteapa degeaba in lancii, ca oricum nu mai are ce pazi, iar closca cu puii de aur e plecata in mother Russia.

Dar totul e frumos. In jurul nostru curg rauri de lapte si miere care inunda doar casute de turta dulce si rup doar poduri de zahar candel. Baiul ar fi ca Hansel si Gretel se joaca dea delegarea puterii, asa ca vrajitoarea cea rea o sa reuseasca intr’un final sa’i bage in cuptor. Dea Domnul cicloane cu case din Kansas care s’o faca piftie apoi, dar numai sa nu fie prea tarziu.

Intre timp, zmeul al mai zmeu dintre zmei, cu ghioaga de aur asa de stralucitoare ca la chelia lui te poti uita dar la ghioaga ba, zice ca e deasupra miseilor alora infami de incalca legea pe care ar trebui s’o apere. Si de’acuma o sa faca bai de multime numa’ intre cei mai onesti dintre onesti, adicatelea probabil intre ai sai zmei&co. Si daca nu’s onesti, le’arata ghioaga si coltii si astia se transforma din zmei in miei. Cu Fat’Frumos nu i’ar iesi figura mult repetata in fata oglinzii tinuta de Rumpelstiltskin*, asa ca nici nu se complica s’o incerce. Mai bine tine afacerea in sanul familiei zmeiesti. Asa isi pastreaza ghioaga, il bate pe Fat’Frumos la fundul gol si’i fura palosul, caci toata lumea stie ca indiferenta doare cel mai tare, si se leapada si de diverse insarcinari absolut rusinoase pentru un zmeu.

Basmu’i astfel complet. 🙂

*daca nu stiti cine’i asta, uitati’va la ultimul Shrek.

Reclame

About cowish

implicata de multe ori in mai mult decat pot duce..ca tot romanu'.. in rest, oama inclinata spre vacisme cu cei care merita.

Posted on septembrie 26, 2010, in So wrong on so many levels and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: