Last but not least..

“Aceasta e ultima noastră întâlnire…”

”De ce ?”

“Pentru că te iubesc.”

Ultima intalnire va fi in aceasta seara si pentru noi in cadrul Saptamanii Filmului Interetnic din acest an. Cu o asemenea ocazie speciala, bineinteles ca va invitam cu si mai mult drag sa ne fiti alaturi in Piata Civica la orele 20:30.

Serata va incepe cu ansamblul „Doruletul” din Tulcea, cu cantece si dansuri populare romanesti. Acestia vor fi urmati de grupul vocal tulcean „Lotca” si ansamblul de dansuri „Molodti”, tot din Tulcea. Dar spectacolul nu se opreste aici, pe scena urmand sa urce si ansamblul „Raduga”, venit tocmai de la Iasi.

Povestea romantica a serii rusesti este inspirata din fapte reale si se desfasoara pe fondul celei mai mari drame din istoria Rusiei: Primul Razboi Mondial si Razboiul Civil din Rusia. Amiralul Kolchak (Konstantin Khabenskiy) este unul dintre ofiterii de incredere ai tarului, caruia ii este incredintata comanda unui vas de razboi in confruntarile armate cu Germania. Ajunge astfel sa o cunoasca pe Anna (Elizaveta Boyarskaya), sotia unuia dintre ofiterii aflati in subordinea sa, de care se indragosteste, desi este constient de circumstantele potrivnice iubirii lor. Povestea surprinde biografic destinul tragic al amiralului, trimis acum de tar sa conduca armata simpatizantilor taristi pe frontul de vest.

Conflictele sangeroase din Rusia acelor ani sunt doar o expresie exterioara a trairilor sufletesti ale amiralului si Annei. Fiind vorba de grandoarea cinematografiei rusesti, totul este maret: sacrificiul, iubirea, suferinta, datoria. Filmul prezinta admirabil toate aceste caracteristici, proprii spiritului rusesc.

*In aceasta ultima seara va asteptam, ca de obicei, donatiile pentru cei afectati de inundatii. Urna va fi amplasata, la fel ca in fiecare seara, langa scena.

Anunțuri

About cowish

implicata de multe ori in mai mult decat pot duce..ca tot romanu'.. in rest, oama inclinata spre vacisme cu cei care merita.

Posted on Iulie 25, 2010, in Regular/Regulat and tagged , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: