O sa fie misto!

Dupa cum probabil v-am obisnuit deja, seara de joi apartine comunitatii romani. Cu aceasta ocazie, se vor produce pe scena din Piata Civica, incepand cu orele 20:30, cei de la ansamblul rom „Pralipen” din Tulcea, grupul rom „Rromano ilo” tot din Tulcea si ansamblul rom „E rromege luludi” din Brasov, fiecare dintre cei mentionati dorind sa demonstreze ca dansurile traditionale rromani nu sunt uitate de contemporani.

Filmul ce urmeaza a fi proiectat apoi este o colaborare ceho-romana, despre care suntem siguri ca va va placea, pentru ca este cu adevarat misto. Convingerea noastra este intarita si de prezenta in distributia filmului a regretatului actor roman Jean Constantin.

Este povestea a trei rromi (tatal – Roman, fiul – Juro si prietenul de familie – Stan) si a calatoriei lor, plina de aventuri incredibile si teribil de amuzante. Scopul calatoriei este ca Juro sa-si cunoasca mireasa promisa de catre un prieten de-al tatalui sau inca din copilarie. Desi initial nu este multumit de acest aranjament, Juro accepta sa-si insoteasca tatal de-a lungul si de-a latul Cehiei, intr-o camioneta veche, pentru a ajunge la Ivetka, tanara promisa pentru casatorie.

Speram ca ineditul serii trecute si coloritul adus paletei culturale a festivalului de catre ansamblul evreiesc „Hora” din Bucuresti va va face sa infruntati cu stoicism tantarii si oboseala si in aceasta seara, sa ii insotiti pe Roman, Juro si Stan in calatoria lor extraordinara si, de ce nu, sa dansati impreuna cu tinerii romi incepand cu orele 20:30.

*Ca in fiecare seara, urna amplasata langa scena si plimbata de voluntarii Eudivers prin multime asteapta donatiile dumneavoastra.

Anunțuri

About cowish

implicata de multe ori in mai mult decat pot duce..ca tot romanu'.. in rest, oama inclinata spre vacisme cu cei care merita.

Posted on Iulie 22, 2010, in Regular/Regulat and tagged , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: