The charm of a snowy tiger..

La fel ca si anul trecut, comunitatile italiana si evreiasca impart seara, ceea ce nu-i deloc motiv de suparare caci (nu-i asa?) unde-s doi, puterea creste. Iar publicul este, bineinteles, fermecat.

Fermecat va fi publicul in aceasta seara de inedita prezenta a ansamblului evreiesc Hora al Comunitatii evreilor din Bucuresti care ne va desfata cu dansuri, de recitalul de poezie al domnului Berty Neumann din partea Comunitatii evreilor Tulcea si de cantecele si dansurile ansamblului italian Allegria din localitatea Greci.

Filmul ce urmeaza a fi proiectat este si el, fireste, fermecator, incepand intr-o maniera..visatoare.

Attilio de Giovanni (Roberto Benigni) viseaza seara de seara ca se casatoreste cu Vittoria (Nicoletta Braschi), femeia de care este iremediabil indragostit. Ceremonia este insa una inedita: locul costumului elegant al mirelui este luat de un simplu tricou si o pereche de boxeri, iar fundalul muzical ii apartine lui Tom Waits. Visul nu se concretizeaza insa nici macar in aceasta maniera abstracta, stradaniile lui zilnice ramanand fara rezultat. Actiunea este declansata de plecarea Vittoriei cu Faud, prietenul lor comun, la Bagdad, fara stirea lui Attilio. In momentul in care tanarul indragostit este anuntat ca Vittoria este ranita, face tot ce ii sta in putinta sa ajunga langa ea si sa o salveze. Lucru nu tocmai usor, avand in vedere destinatia sa si piedicile care pot aparea.

*Daca pana acum nu am reusit sa va convingem ca Saptamana Filmului Interetnic este un eveniment la care merita sa participati, atunci poate o sa ajute mentiunea ca mai bine de 2000 de tulceni prezenti in primele doua zile il recomanda. In plus, avem 16 voluntari cu flash mob pe scena, mai multi cand sunt in afara ei, una bucata presedinte EUdivers si 2 oficialitati (domnul primar si domnul prefect). Iar pe langa promovarea de pe site, ne bucuram de sprijinul a doua televiziuni (Cony Sat TV si Accent TV) si a unui post de radio (Radio Delta).

**Si asta seara langa scena va fi prezenta urna pentru donatii. Daca timiditatea nu va permite sa veniti in fata, nu e nicio problema. Voluntarii nostri o scot ocazional la plimbare prin public, pentru ca cei cu suflet mare sa poata dovedi ca cei loviti de necaz nu sunt singuri.

Reclame

About cowish

implicata de multe ori in mai mult decat pot duce..ca tot romanu'.. in rest, oama inclinata spre vacisme cu cei care merita.

Posted on iulie 21, 2010, in Regular/Regulat and tagged , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: