Homo sapiens politicosus?

Am realizat zilele trecute ca sunt copilul unei specii pe care de disparitie. Al omului politicos, mai exact.

Cand eram micuta, 5 ani gen, doamna educatoare ne spunea la gradinita ca daca vine vreun om la ea si’i spune ca n’am dat “Buna ziua!”, nu mai primim floricica. Ceea ce era jale pentru gradinari. Asa ca salutam toti oamenii mari de pe strada. Obiceiul oricum era impamantenit in sat, noi trebuia doar sa’l preluam si sa fim politicosi.

Si oamenii raspundeau la salut. Zambeau inapoi si erau simpatici. “Uite ce copil dragut si politicos.” Si pe mine ma saluta fetitele care se intorc de la gradinita de vreo cativa ani incoace. Baieteii alearga si nu te baga in seama. Dar fetitele ridica privirea speriate de cat de mare esti in comparatie cu ele si parca se rusineaza si mai tare cand saluti inapoi.

Obiceiul mi’a ramas. Si mai ales fata de batrani. Dar ceva s’a schimbat. Trec pe langa oameni, ii salut cum se face in sat de cand ma stiu si..nimic. Ma saluta doar aerul dintre noi.

Sunt babele prost crescute? Au o parere atat de proasta despre “noua generatie” incat le e frica sa nu se lipeasca vreun microb de ele? Au o parere atat de proasta despre mine incat nu considera de demnitatea lor sa raspunda? Sunt eu ultimul om politicos?

Reclame

About cowish

implicata de multe ori in mai mult decat pot duce..ca tot romanu'.. in rest, oama inclinata spre vacisme cu cei care merita.

Posted on iulie 11, 2010, in Regular/Regulat and tagged , , , . Bookmark the permalink. Un comentariu.

  1. am avut si io o perioada cand salutam orice tampit pe strada si in schimb primeam un scuipat aruncat in scarba pe jos si eventual un ragait :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: