Engleza de politician

Cine n’a ras (si nu o data) de engleza stalcita chiar si pentru standardele englezei de balta a politicienilor nostri? Caci noi nu mai have „aviara gripa”, ci probabil acum we have „porcina gripa”. Ca altii nu stiu sa vorbeasca nici romana..asta e. Astia suntem, cu asta defilam.

Dar. Sa ajung unde vreau sa ajung..

L’as bate cu cureaua de la ceas si apoi i’as da suturi numa la lobu’ temporal aluia de i’a lasat pe unii sa predea in limba engleza.

Pentru ca..

La fel cum politicienii nostri vorbesc stalcit si se fac de iaurt cu capsuni, vanilie si frunze mucegaite peste mari si tari, asa si unii profi vin si scalambaie o limba pe care oricum n’o stapanesc. Partea nasoala vine cand ei au impresia ca vorbesc bine si frumos si te corecteaza pe tine. Vorba aia cu paiul si barna.. Trecand peste asta, din cinci in cinci minute se aude cate un murmur din sala cu o corectare. Ba un timp, ba un genitiv, ba un plural, ba „point point point” (pentru cunoscatori)..

Pentru ca (no. 2)..

Noi (eu si restul seriei G) am venit la predare in limba engleza ca sa..invatam in limba engleza. Logic, da? Ei si’acu se pune intrebarea: Cum poti invata ceva cand cel care trebuie sa’ti predea nu stie cum s’o faca? Cand esti mult mai tentat sa corectezi gramatica aluia decat sa fii atent la ce’ti zice? Cand nici macar nu pricepi ce zice?

Eh, cineva (un roman, desigur) s’a gandit „Las’o ba ca merge asa!” Si merge, ce’i drept. Dar Doamne, cat poate sa scartaie. N’are nimeni ceva vaselina cu aroma de verbe iregulate?

Reclame

About cowish

implicata de multe ori in mai mult decat pot duce..ca tot romanu'.. in rest, oama inclinata spre vacisme cu cei care merita.

Posted on noiembrie 11, 2009, in Regular/Regulat and tagged . Bookmark the permalink. Un comentariu.

  1. oh stiiiu cum e..si ghici ce,a mea profa e asa convinsa ca stie bine engleza,ca imi corecteaza accentul
    *chough*mie*cough*
    gen hips citit asa cum l-ai citi in romana.in loc de both ea citeste bos,and so on
    so i do feel your pain=))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: