Geta din Tracia.

Geta din Tracia era un fel de Elena din Troia. Era de vita nobila, tragandu’se din neamul faraonilor. Din aceasta cauza avea pielea mai inchisa la culoare decat restul tracilor, fapt ce facea ca imbracamintea verde si incaltamintea argintie sa’i vina de minune.

Geta din Tracia vietuia la sud de Dunare. Dar cand a ramas insarcinata (din greseala) in urma unui act sexual neprotejat cu Traian, imparatul Romei, Geta a fugit la nord de Dunare, de frica sa nu afle Traian si sa o duca cu el la Roma. Caci ea iubea spatiul danubian mai presus de orice si nu ar fi vrut sa’l paraseasca in veci.

Fatalitate. Traian a aflat de la spionii sai de existenta unui viitor descendent. De teama ca dacii, care vietuiau la nord de Dunare si inca nu erau supusi Romei, sa n’o raneasca pe Geta sau pe regalul prunc ce se dezvolta in pantecele ei, Traian a decis sa invadeze Dacia.

Ajuns in Dacia prin 101 d.Hr., Traian s’a razboit crancen cu Decebal pentru iubirea frumoasei argintate la picioare. Dupa cum se stie, Traian a castigat, iar Decebal, deznadajduit, realizand faptul ca Geta nu’l va iubi in veci, si’a luat viata.

Herodoata (parinteasa istoriei)

P.S.: De fapt, veneam azi de la scoala si, dupa ce am depasit o pitipoanca insarcinata pazita (stanga-dreapta) de doi burtosi, am inteles din discutiile purtate in spatele meu ca se numeau Traian, Geta si Decebal. Pofta pentru ironie a fost doar mult prea mare pentru a’i face fata. 😛

About cowish

implicata de multe ori in mai mult decat pot duce..ca tot romanu'.. in rest, oama inclinata spre vacisme cu cei care merita.

Posted on Aprilie 28, 2009, in Bitter'sweet humour and tagged . Bookmark the permalink. 2 comentarii.

 1. Felicitari Herodoata!
  Mai trebuie precizat ca Getuta dupa sosirea in Dacia, si-a
  pus incaltaminte aurie si s-a inscris la Sarmisegetuza
  Regia University, pentru a invata o suma de cuvinte
  de larga circulatie dacica: rau,parau,varza,barza,viezure,
  branza,ranza…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: