Dorel. O scurta istorie. Partea a V-a

Dorel de la Moisil

Seamănă cu un nume de manelist, nu-i aşa? Dar nu, Dorel de la Moisil nu cântă decât sub duş, spre sănătatea şi bunăstarea timpanelor noastre. Ascultă în schimb Denisa, iar idolul lui e probabil Copilul de Aur.

Pe perimetrul liceului nostru sunt mulţi astfel de Doreli. Sapă şanţuri, toarnă beton şi asfalt, înşiră ţevi, îndreaptă sârme oţelite cu ciocanul, realizând toate aceste activităţi cu un eroism şi simţ patriotic pe care orice luptător pentru care avem noi monument în oraş şi l-ar fi dorit la vremea lui. Dar Dorel nu uită niciodată să se relaxeze, împletind întotdeauna în mod agreabil utilul cu plăcutul. Dorel stă leneş la o ţigară, sprijinind coada lopeţii în timp ce fluieră sau vociferează din urma vreunei fete. Daca îi place cum e îmbrăcată fluierăsi vociferează. Dacă nu, doar vociferează. E logic, nu? Nici nu pot să-mi dau seama cum de fata respectivă nu s-a întrebat de dimineaţă dacă lui Dorel o să-i placă cum s-a îmbrăcat, gusturile acestuia fiind piatră de hotar în ale modei şi bunului simţ.

Dorel de lângă Moisil mai îndepărtează din când în când scândurile betonate care ţin loc de podeţ peste şanţ. Se gândeşte la sănătatea ta, fireşte, cum poţi îndrăzni să crezi că vrea să se amuze privindu-te cum ţopăi [ne]fericit peste şanţ? Nu, el vrea să te determine să faci puţină mişcare când vii sau când pleci de la şcoală. Pasul nesigur de pe malul celalalt, când aproape pici alunecând pe nămol, Dorel îl ia ca pe o glumă. Eşti şăgalnic, nebunaticule! Vrei să-i dai emoţiuni lui Dorel. Şi el, bineînţeles, se amuză din cauza asta. Ce, credeai că râde de tine? Naivule! El râde CU tine. Probabil ai multe idei preconcepute şi de-asta crezi numai lucruri de rău despre Dorel. Dar el te iartă, doar e băiat de treabă.

Din când în când, intenţiile lui Dorel sunt înţelese greşit, aşa că primeşte cadou un frigider plin de cuvinte pline de dragoste şi afecţiune, nişte gaz de eşapament care să-l inspire mai bine în alegerea următoarei maşini pe care doreşte să o achiziţioneze sau ceva explicaţii în legătură cu unele părţi anatomice ale corpului uman, în caz că doreşte să urmeze Facultatea de Medicină mai departe şi are unele neclarităţi. Deci, însumând totul, Dorel iese chiar câştigat din afacere daca stă şi sapă şanţuri pe lângă Moisil. ’Copii deştepţi dom’le’, normal că se molipseşte şi el de la ei.

About cowish

implicata de multe ori in mai mult decat pot duce..ca tot romanu'.. in rest, oama inclinata spre vacisme cu cei care merita.

Posted on Noiembrie 18, 2008, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: